Historie

20x30 - Kopii copy

Vår historie starter på midten av 1890-årene. Da kom Carl Johan Stålberg fra Sverige over til Norge på jakt etter arbeid. Han var baker av yrke, og drev bakeri både på Sør- Fron og Vingnes før familien i 1898 kom til Vinstra. Carl Johan startet bakeri på Solbakken, der Matkroken Øvregate ligger i dag, og tok så navnet Baker Berg.

Baker Berg var en dyktig håndverker som satte yrkesstolthet, produktkvalitet og redelighet som fundamenter for drifta. I 1916 bygde familien det huset som vi fortsatt holder til i dag. Det var harde tider den gang, med ovner som måtte fyres med ved, mange tunge løft av mel og andre ingredienser. Gjennom generasjonene har bedriften vært gjennom rivende utvikling. Bygningsmassen er blitt utvidet og maskinparken stadig fornyet.

Familien Berg drev familiebedriften i fire generasjoner, helt til Rune Ødegaarden (4. generasjon) solgte i 2006. Rune Ødegaarden er sønn av Kjellaug og Ola Ødegaarden. Kjellaug var barnebarn til Carl Johan Berg. I 2006 tok to av bakerne i bedriften over! Steinar Brendstuen (jobbet i bedriften siden 1985) og Terje Storødegård (jobbet siden 2002). Med seg på laget har de Anne Gunn Brendstuen og Ann-Irene Stokke. Odd Brendstuen har jobbet i bedriften siden 1967. I dag har vi 16 ansatte hvor av en faglært baker. Foruten bakeri og produksjon har vi egne konditori og bakeriutsalg på Vinstra og på Otta. Vi har hele tiden hatt dyktige fagfolk og håndverkere i bedriften som har kunnet sitt fag og har vært stolte av sitt yrke.